Our Restaurant

Traditional cuisine and regional specialties

We are proud of our vibrant "Stammtisch" culture and the many locals who appreciate our restaurant and the cozy Topplerstube for their family celebrations and meetings.

Our restaurant specializes in Franconian fare with tasty dishes like marinated beef, and moist roast pork soaked in an unforgettable gravy, and a side of red kraut and potato dumplings. Try it with a glas of Franconian wine.

Meet the locals in our restaurant, enjoy your beer in our beer garden - or just have a little break with soups, salads or sausages...

Groups & Events

We are happy to reserve seats for your travel group, company meeting or private celebration. For travel groups we also offer special seasonal menus and set dishes. Ask for our suggestions and let us help you arrange your visit to Rothenburg ob der Tauber.

You can check our Facebook page for current specials and events. Or visit the city of Rothenburg ob der Tauber events calender for information on all the special events during the year.

 

Our Menu

Vorweg oder einfach so:

Tagessuppe – frisch vom Markt 4,10
Ask about our Soup of the Day

Klare Rinderbrühe mit Leberklößchen 4,20
Liver Dumplings Soup

Fränkische Kartoffelsuppe (veg.) 4,40
Franconian traditional Potato Soup

Pikante Gulaschsuppe nach altem Rezept 4,50
Spicy goulash soup - our time tested recipe

Aus Oma Annis Vesperküche:

Hausgemachte Kartoffel – Gemüseküchlein (veg.)
mit Kräuterdip und bunter Salatbeilage 8,90
Potato vegetable cakes with herb dip and side salad

Portion Landschinken (geräuchert oder gekocht)
mit Butter und Brot 8,90
Cured ham with butter and bread

Pikanter Wurstsalat mit Brot 7,70
Traditional Sausage Salad with bread

A Räedle Woscht mit Kimmerle und Brod“ 3,30
Ham Sausage (Cold) with pickles and bread

Strammer Max oder Stramme Lotte 7,90
Slice of bread topped with fried egg and ham

Hausgemachte Schinkenspätzle
mit Ei in der Pfanne gebraten, dazu ein kleiner Salat 9,90
Homemade spatzle (Noodles) pan fried with ham and egg,
and small side salad

1 Paar Fränkische Bratwürste
mit Sauerkraut und Salzkartoffeln 8,70

Fried Sausages (Bratwurst) with sauerkraut and salted potatoes

Regionales und Traditionelles:

Fränkisches Schäufele aus der Schulter
mit Rotkraut und Kartoffelknödeln 13,70
Roast Pork Shoulder with red cabbage and potato dumplings

Schweinerückensteak mit altfränkischer Biersauce,
Bratkartoffeln und Salat 13,90
Pork Sirloin in traditional beer sauce with fried potatoes and salad

Fränkisches Bierfleisch: Rindergulasch in Biersauce
mit hausgemachten Spätzle und Salat 14,70
Beef goulash in beer sauce with homemade spatzle and side salad

Schwäbischer Rostbraten mit Zwiebeln, Sauerkraut und Spätzle 18,90
Swabian Pot Roast with onions, sauerkraut and spatzle

Schweineschnitzel nach Art des Küchenchefs
in der rustikalen Meerrettich-Senf-Panade
mit Pommes frites und Salat 13,70
Chefs Style Escalope of Pork in horseradish-mustard cover
of rustic dark bread with french fried potatoes and salad

Echtes Wiener Schnitzel vom Kalb, paniert,
dazu ein Salatteller mit Kartoffelsalat 16,90
Original breaded Veal „Wiener Schnitzel”
with side salad and potato salad

Gebratene Hähnchenbrust
mit Paprika - Tomatengemüse und Kartoffelkroketten 12,40
Pan fried Chicken Breast
with pepper - tomato stew and potato croquettes

Fisch

Seelachsfilet, gedämpft
mit feiner Dillsauce, Salzkartoffeln und kleinem Salat 11,20
Steamed Coalfish Fillet (white fish)
with a delicate dill sauce, boiled potatoes and salad

Forelle „Müllerin“ mit zerlassener Butter,
Salzkartoffeln und Salat 13,40
Miller´s Wife Trout with boiled potatoes and salad

Salatplatte, bunt gemischt,
mit Essig und Öl Dressing (veg.),
nach Wunsch auch mit Käse oder Schinken (zuzügl 1,-) 9,70
Large Salad Plate, a colorful mix with oil and vinegar dressing

Großer Salatteller „et cetera“ mit Blattsalaten,
Obst und gebratenen Hähnchenbruststreifen 11,90
Et Cetera“ Salad with mixed greens,
fruits and stripes of chicken breast

Süßes für danach

Hausgemachtes Parfait mit Sahne
Homemade Parfait with whipped cream 3,70

Warmer Apfelstudel mit Vanillesauce
Apple Strudel with vanilla sauce 3,40

Opas Becher :
Vanilleeis mit eingelegten Rotweinzwetschgen und Sahne 4,90
Vanilla Ice Cream with chocolate sauce and whipped cream

Apfelküchle mit Zimt & Zucker und einer Kugel Vanilleeis 4,40
Apple beignets with vanilla ice cream

Schokoladensoufflé a la Marlene
Warmes Biskuitküchlein gefüllt mit Schokocreme 4,70
Bisquit cake with chocolate filling

Schwedenbecher 4,70
Vanilleeis mit Apfelmus, Eierlikör und Sahne
Vanilla ice cream with apple cream sauce, egg liquer and whipped cream